Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sluta skjut prisas för samverkan mot brott

Brott • Publicerad 12 februari 2022
Polismyndigheten är en av mottagarna till årets 112-pris. Arkivbild.
Polismyndigheten är en av mottagarna till årets 112-pris. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Initiativet Sluta skjut har fått årets 112-pris för bästa myndighetssamverkan inom brottsbekämpningen. Det är polisen, Kriminalvården och Malmö stad som är pristagarna, skriver SOS Alarm, som delar ut priset.

"Det grova våldet med skjutningar är ett växande problem som skapar otrygghet och kostar liv. Genom årets 112-pris vill vi uppmärksamma ett av initiativen att motarbeta våldet. Sluta skjut tar tag i en komplex situation och visar att samverkan är en viktig framgångsfaktor, säger Maria Khorsand, vd på SOS Alarm i ett pressmeddelande.

Annons

Initiativet bygger på en amerikansk strategi som syftar till att göra det svårare att delta i skjutningar och underlätta för dem som vill bryta en våldsam och kriminell bana.

I Malmö har Sluta skjut "tillsammans med andra viktiga aktörer och engagerade medborgare" bidragit till att kraftigt minska skjutningar och sprängningar, skriver SOS Alarm.

Metoden har börjat sprida sig till andra kommuner än Malmö.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons