Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Slut på rött i Oxelösund efter 72 år

I Oxelösund pekar det mesta på att det blir ett historiskt maktskifte efter söndagens val. Moderaterna tar över efter ett rekordlångt styre av rött styre.
Politik • Publicerad 13 september 2022
När alla sju distrikt i Oxelösunds kommun har räknats pekar det mesta på att det blir ett maktskifte efter historiska 72 år med Socialdemokraterna.
När alla sju distrikt i Oxelösunds kommun har räknats pekar det mesta på att det blir ett maktskifte efter historiska 72 år med Socialdemokraterna.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid förra valet skiljde det närmare 200 röster för att Socialdemokraterna skulle förlora makten för första gången. Nu ser ett maktskifte ut att bli verklighet, rapporterar Södermanlands Nyheter.

När samtliga sju ordinarie valdistrikt var räknade i Oxelösund vid årets val hade Moderaterna 33 procent av rösterna. Socialdemokraterna, som styrt kommunen under de senaste 72 åren, hade 32 procent.

Oppositionsråd Dag Bergentoft (M) säger till tidningen att han räknar med att partiet ska kunna forma ett styre tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna. Vad gäller Sverigedemokraterna, som fick 12 procent av rösterna, vill han inte slå fast om de ska bli en del av det nya styret eller inte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons