Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skottlossning vid israelisk kontrollstation

Mellanöstern • Publicerad 8 oktober 2022
En israelisk gränspolis vid brottsplats i östra Jerusalem.
En israelisk gränspolis vid brottsplats i östra Jerusalem.Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Två israeler skadades på lördagen sedan någon eller några öppnat eld vid en militär kontrollstation i östra Jerusalem, nära flyktinglägret Shuafat. De två har "allvarliga skador" enligt en talesperson för israelisk polis.

Skjutningen inträffade timmar efter det att två palestinier skjutits till döds vid en sammandrabbning med israeliska soldater i ett flyktingläger i norra Västbanken. Enligt palestinska myndighetspersoner hade de israeliska soldaterna omringat ett hus i flyktinglägret Jenin tidigt på lördagsmorgonen för en insats. Israel misstänkte att representanter för militanta grupper fans i huset. Elva personer skadades, varav tre allvarligt, i räden.

Israelisk polis uppger att man söker en misstänkt som flytt från kontrollstationen i Jerusalem. Men uppgifterna går isär ifall det rör sig om en eller flera gärningsmän.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons