Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skottlossning i Solna – "misstänkt mordförsök"

Brott • Publicerad 12 november 2022
Polisen larmades till Hagalund i Solna sent på fredagskvällen efter misstänkt skottlossning. Arkivbild.
Polisen larmades till Hagalund i Solna sent på fredagskvällen efter misstänkt skottlossning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades till ett bostadsområde i Hagalund i Solna utanför Stockholm, strax före klockan 22 på fredagskvällen med anledning av höga smällar som uppfattades komma från skjutvapen.

– När vi kom dit till platsen hittade vi fynd som gjorde att vi kunde konstatera att det har skett en skottlossning, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Annons

Minst en tomhylsa hittades och platsen spärrades av för teknisk undersökning. Ingen person har dock påträffats skadad.

– I samband med att man har gjort utredningsåtgärder på platsen i form av förhör och så vidare så har det framkommit uppgifter som har gjort att man har inlett en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott, säger Fahlström.

Polisen söker efter misstänkta gärningspersoner, förhör vittnen och undersöker om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat något på bild.

Strax efter klockan 01 under natten mot lördag fanns ännu ingen gripen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons