Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två gripna efter skottlossning i Malmö

Två män i 20-årsåldern har gripits misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott efter skottlossning i Malmöstadsdelen Rosengård.
Ingen person har konstaterats skadad.
Brott • Publicerad 3 maj 2022
Polis på plats efter tisdagskvällens skottlossning på Rosengård i Malmö.
Polis på plats efter tisdagskvällens skottlossning på Rosengård i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

– Han är gripen i närområdet, närmare än så vill vi inte gå in på det. Inte heller hur vi har kommit fram till gripandet, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist om det första gripandet som polisen informerade om klockan 21.20 på tisdagen.

Omkring en timme senare meddelades att ytterligare en man i 20-årsåldern hade gripits på samma misstankar.

Annons

Det var vid 20-tiden på tisdagen som polisen fick in flera samtal om skottlossning i området. Polisen hittade sedan skotthål i fönstret till ett bostadshus och hylsor på platsen. Enligt polisen finns tecken på att det var fler än ett skott som avlossades.

– Att vi hittat skotthål i fönstret till en lägenhet kan betyda flera olika saker: förlupen kula, att det faktiskt var just den lägenheten som var målet, eller något annat. Vi vet inte just nu, säger Lundqvist.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons