Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sköterska inför rätta för mord på spädbarn

Rättegången mot den brittiska sjuksköterskan som står anklagad för de uppmärksammade morden på sju nyfödda spädbarn och mordförsök på ytterligare tio har inletts.
Storbritannien • Publicerad 10 oktober 2022
Den 32-åriga brittiska kvinnan förnekar brottsanklagelserna. Arkivbild.
Den 32-åriga brittiska kvinnan förnekar brottsanklagelserna. Arkivbild.Foto: Martha Irvine/AP/TT

Brotten begicks på neonatalkliniken vid The Countess of Chester Hospital i norra Storbritannien mellan juni 2015 och juni 2016. Den nu 32-åriga kvinnan jobbade då på kliniken som neonatalsköterska.

Enligt åklagaren Nick Johnson var dödligheten bland nyfödda på sjukhuset jämförbar med andra enheter runtom i landet. Men från och med början av 2015 såg man en betydande ökning av antalet dödsfall och allvarliga kollapser.

Annons

Till slut fann man en gemensam nämnare för de katastrofala händelserna: närvaron av den neonatalsköterskan, den 32-åriga kvinnan.

En granskning antyder att två barn förgiftades med insulin. Johnson säger att den enda rimliga slutsatsen är att det gjordes medvetet.

– Det var ingen olycka, konstaterar han.

Kvinnan förnekar alla brott.

Rättegången kan pågå upp till sex månader, skriver Sky News.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons