Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skolbuss och lastbil i krock utanför Motala

Olycka • Publicerad 2 februari 2021
En skolbuss och en lastbil har krockat på riksväg 50 norr om Motala under tisdagsmorgonen. Inga personer rapporteras att ha allvarliga skador.
En skolbuss och en lastbil har krockat på riksväg 50 norr om Motala under tisdagsmorgonen. Inga personer rapporteras att ha allvarliga skador.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En skolbuss och en lastbil har krockat på riksväg 50 norr om Motala strax efter 07.30.

– Det finns inga allvarliga personskador. Tre ambulanser är på plats just nu som ser över barnen, men det är oklart om någon behöver föras till sjukhus, sade Lennart Ågren, inre befäl på Östra Götalands räddningstjänst, till TT då.

Annons

Vid 08.30 hade alla barn hämtats av sina föräldrar och ingen ska ha behövt uppsöka sjukvård.

Polisen hade flera patruller på plats som bistod räddningstjänsten, främst med att omdirigera trafik. Enligt räddningstjänsten befann sig elva personer ombord på bussen och en i lastbilen.

Det ska ha varit svår halka kring olycksplatsen och efter olyckan var det helt helt stopp i trafiken. Vid niotiden var vägen fri och farbar igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons