Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Delar av skola i Laholm brann ner

En omfattade brand har brutit ut på en skola i Laholm. Delar av byggnaden tillåts brinna ner för att resten av skolan ska kunna räddas.
Olyckor • Publicerad 2 maj 2021
Flera enheter från räddningstjänsten är på plats vid branden i Laholm. Arkivbild.
Flera enheter från räddningstjänsten är på plats vid branden i Laholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi har 15 enheter på plats, det brinner i taket och är kraftig rökutveckling från byggnaden, sade Peter Karlsborg, inre befäl vid räddningstjänsten, på söndagseftermiddagen.

Förstärkning från flera stationer kallades till branden. Även polisen var på plats med flera patruller.

Annons

– Det är svårt att nu bedöma om den är anlagd, men vi kommer säkert att inleda undersökning om mordbrand alternativt grov mordbrand, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande polisbefäl.

Strax efter klockan 19 meddelade Peter Karlsborg att den eldhärjade delen av skolan skulle få brinna ner.

– Man tog det beslutet för att rädda resterande delar av skolan. Annars hade vi riskerat vi en okontrollerad spridning, sade han.

Det är oklart vad som orsakat branden. Räddningstjänsten blir kvar under natten mot måndagen för eftersläckning och bevakning. Inga människor har enligt räddningstjänsten kommit till skada, skriver Hallandsposten.

Richard Mortenlind, utbildningschef i Laholms kommun, säger till SVT Halland att måndagens undervisning antagligen kommer ske på distans. Det gäller både grundskolan och gymnasiet, som har lokaler vid det drabbade området.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons