Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sjukhusflugorna nästan borta

Sjukvård • Publicerad 5 september 2022
Flugorna håller på att motas bort från akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Arkivbild.
Flugorna håller på att motas bort från akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Fluginvasionen på akutmottagningen i Malmö har motats tillbaka. När det var som värst talade personal om en sanitär fara och en ohållbar arbetsmiljö – flugor satte sig bland annat i sår och i mat.

Sjukhuset har tagit hjälp av en saneringsfirma och ett batteri av åtgärder har satts in mot flugorna: ljusfällor med ultraviolett ljus, klisterremsor på strategiska ställen, frekvent tömning av soporna och återkommande spolning med varmvatten i vaskarna.

– Det är under kontroll men inte helt löst. Vi har enstaka flugor, med det är inte tal om en invasion eller om besvär på det viset, säger Anders Öjerstedt, enhetschef på akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö, till P4 Malmöhus.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons