Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sju åtalas i stort narkotikamål i Västmanland

Sju personer åtalas i Västmanlands tingsrätt för flera fall av grovt narkotikabrott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Brott • Publicerad 7 oktober 2022
Sju personer åtalas i Västmanlands tingsrätt för flera fall av grovt narkotikabrott. Arkivbild
Sju personer åtalas i Västmanlands tingsrätt för flera fall av grovt narkotikabrott. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

De åtalade misstänks ha handlat med cannabis och kokain samt det narkotikaklassade preparatet Oxykodon.

"Jag menar att flera av brotten måste betraktas som grova eftersom det varit fråga om stora mängder narkotika och hanteringen har varit led i organiserad brottslighet", säger kammaråklagare och förundersökningsledare Sophia Berling i ett pressmeddelande.

De åtalas också för narkotikabrott av normalgraden och i vissa fall för ytterligare andra brott. En av de sju åtalas också – tillsammans med två andra – för grovt penningtvättsbrott för att de har hanterat pengar som kommit från narkotikaförsäljningen. De flesta brotten har begåtts i Köping, men även i bland annat Västerås och Örebro, i början av 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons