Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sju åtalas för amfetaminfabrik

Sju personer har åtalats i ett av de största narkotikamålen i Sverige som rör både framställning och försäljning. Över ett halv ton amfetamin lämnade fabriken.
Brott • Publicerad 3 juni 2022
Över ett halvt ton amfetamin tillverkades och såldes vidare. Detta från ett annat beslag. Arkivbild.
Över ett halvt ton amfetamin tillverkades och såldes vidare. Detta från ett annat beslag. Arkivbild.Foto: Polisen/NTB/TT

De sju åtalas vid Örebro tingsrätt för synnerligen grova narkotikabrott och synnerligen grova narkotikasmugglingar. De ska ha deltagit i och styrt en organisation som både framställde narkotikan och sålde den vidare över hela landet i stora partier.

Organisationen har importerat amfetaminolja mellan juli och december 2020. Oljan har därefter använts till att framställa mycket stora mängder amfetamin i ett hus i Askersunds kommun.

Annons

Flera av de nu åtalade har haft ledande positioner inom den aktuella organisationen och beräknas ha tjänat närmare tio miljoner kronor på hanteringen. Åtalet omfattar framställning av cirka 530 kilo amfetamin.

"Enligt vår uppfattning är bevisläget gott", skriver chefsåklagare Karin Lindell i ett pressmeddelande.

Åtalet blev möjligt tack vare material från den amerikanska operationen Trojan Shield.

Rättegången inleds den 9 juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons