Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sivan är världsbäst för tredje gången

Sivan från Norberg är världens finaste katt. Åtminstone världens finaste halvlånghåriga kisse. Hon tar hem titeln för för tredje gången.
Djur • Publicerad 5 november 2022
Får vi presentera världens finaste halvlånghåriga kisse? Sivan från Norberg. Husse heter Sören Kedert.
Får vi presentera världens finaste halvlånghåriga kisse? Sivan från Norberg. Husse heter Sören Kedert.Foto: Privat

– Sivan har det lilla extra. Sibiriska katter ska ha en grym blick, och den lägger hon på i finalen, säger husse Sören Kedert.

Årets upplaga av utställningen World show avgjordes i belgiska Mechelen förra helgen. Cirka 1 400 katter från hela världen var med och tävlade, berättar lokala medier i Västmanland.

Annons

Sibiriska honkatten Sivan är en av fem katter som tog hem priset till Sverige. I hennes kategori tävlar semilånghåriga katter. Sivan är tio år och var på sin första utställning när hon var tre och en halv månad.

– Hon blev "best in show" redan då, berättar Sören Kedert som nu är extra stolt över att åtta av nio domare vid den senaste världsutställningen röstade fram Sivan till vinnare.

– Sivan blir bara snyggare och snyggare.

Tidigare i veckade rapporterade SVT Nyheter Skåne att bengalkatten Bambu är en annan av de svenska kissar som utsetts till världens finaste. Hon tävlade i klassen korthåriga katter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons