Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

Samhälle • Publicerad 23 september 2023
De två cheferna utreds för om de finns skäl att misstänka att de har begått brott mot tystnadsplikten. Arkivbild.
De två cheferna utreds för om de finns skäl att misstänka att de har begått brott mot tystnadsplikten. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Orsaken är att de kan ha brutit mot tystnadsplikten i intervjuer med en journalist.

Annons

De två Sis-cheferna ska ha uttalat sig om uppgifter som fanns i en hemställan som delvis omfattades av sekretess. Sis lämnade in hemställan till regeringen i juni.

Nu ska Statens ansvarsnämnd pröva om det finns skäl att misstänka brott mot tystnadsplikten. Under tiden får cheferna "andra arbetsuppgifter" inom Sis.

– Det är viktigt att vi som myndighet hanterar ärendet korrekt. Det är nu upp till San att pröva frågan, säger Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör för Sis, till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons