Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sirener ljöd i Kina för tidigare ledaren

Kina • Publicerad 6 december 2022
Deltagare anländer för en minnesceremoni i Peking för den tidigare ledaren Jiang Zemin.
Deltagare anländer för en minnesceremoni i Peking för den tidigare ledaren Jiang Zemin.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Sirener ljöd över hela Kina på tisdagsförmiddagen för att inleda en offentlig minnesstund för den tidigare ledaren Jiang Zemin, som dog förra veckan vid 96 års ålder.

Sirenerna följdes av en ceremoni med tre tysta minuter som utlysts i hela landet. Kinas president Xi Jinping och andra toppar i Kommunistpartiet samlades samtidigt i Peking för att hylla den tidigare ledaren.

Annons

– Centralkommittén för Kommunistpartiet uppmanar hela partiet, armén och folket i alla etniska grupper i Kina att vända sorg till styrka, sade Xi under ceremonin.

Jiang Zemin har spelat en huvudroll i kinesisk politik över flera årtionden, både som president (1993–2003) och partitopp.

Flaggor hissas på halv stång i hela Kina under tisdagen och säkerhetsstyrkor har vidtagit beredskap för att hindra att folkmassor samlas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons