Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Molntjänstbolag rusade på försiktig börs

Rörelserna var små på Stockholmsbörsen inför onsdagens räntebesked från USA. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 0,1 procent.
Ekonomi • Publicerad 2 november 2022
Avvaktande aktiehandel i Stockholm i väntan på räntebesked från USA:s centralbank. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Molntjänstbolaget Sinch, som presenterade sin delårsrapport på morgonen, rusade 38 procent. Aktien återhämtade därmed en del av raset som skett sedan årsskiftet, men Sinch har i år tappat 69 procent av sitt värde.

Fastighetsbolaget SBB, som rusat på börsen de senaste dagarna, fortsatte att stiga, nu med 3,3 procent.

Annons

Sämst bland de mest omsatta aktierna på OMXS30-indexet gick bilsäkerhetsföretaget Autoliv och mätteknikbolaget Hexagon, som backade 1,5 respektive 2,1 procent.

Klockan 19 svensk tid, efter Stockholmsbörsens stängning, väntades ett nytt räntebesked från amerikanska centralbanken Federal Reserve. De flesta bedömare räknade med ytterligare en så kallad trippelhöjning på 0,75 procentenheter.

Världens marknader höll andan inför beskedet, kanske främst inför Feds prognos om framtida ränteförändringar.

De ledande Europabörsen backade. CAC40-index i Paris tappade 0,8 procent, medan DAX-index i Frankfurt och FTSE-index i London båda gick ned 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons