Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sida ger 70 miljoner till Afghanistan

Afghanistan • Publicerad 3 september 2021
Sida ger ytterligare humanitärt bistånd till insatser i Afghanistan. Arkivbild.
Sida ger ytterligare humanitärt bistånd till insatser i Afghanistan. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Sveriges biståndsmyndighet Sida ger ytterligare 70 miljoner i humanitärt bistånd till hjälporganisationer i Afghanistan. Tidigare har Sida flaggat för att stoppa allt bistånd till afghanska staten, eftersom det kan komma att hamna i talibanernas händer.

FN:s livsmedelsprogram World Food Programme får 50 miljoner av Sida och 20 miljoner tillfaller Afghanistan Humanitarian Fund, som leds av FN-organet OCHA.

Annons

"Trots risker för personalens säkerhet har humanitära organisationer för avsikt att stanna och leverera stöd, det vill säga fortsätta arbetet som före talibanernas maktövertagande och utöka stödet för att rädda liv och lindra nöd", säger Jakob Wernerman, chef för Sidas humanitära bistånd, i ett pressmeddelande.

Sidas humanitära stöd i Afghanistan hittills i år uppgår till 258 miljoner kronor. Regeringen har beslutat att 300 miljoner ska omfördelas från utvecklingsbistånd i Afghanistan till globala humanitära nödinsatser.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons