Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Shanghai lättar på restriktionerna

Kina • Publicerad 15 maj 2022
Megastaden Shanghai ska gradvis lätta på restriktionerna efter en lång nedstängning på grund av covid-19. Arkivbild
Megastaden Shanghai ska gradvis lätta på restriktionerna efter en lång nedstängning på grund av covid-19. ArkivbildFoto: Junge, Heiko/NTB scanpix/TT

Shanghai ska från och med måndag gradvis tillåta gallerior, mataffärer, restauranger och andra verksamheter att öppna igen sedan smittspridningen av covid-19 gått ner, uppger stadens vice borgmästare Chen Tong.

Men det är fortfarande oklart när stadens drygt 25 miljoner invånare, som tvingats hålla sig hemma sedan början av april, får komma ut.

Annons

Nedstängningen har orsakat frustration och ilska bland invånarna som har haft svårt att få tag i mat eftersom näthandeln blivit överbelastad. I stället har myndigheterna delat ut matkassar till invånarna.

Antalet registrerade fall av covid-19 i staden sjönk till 1 369 under söndagen, en bra bit från toppnoteringen på 25 000 fall i mitten av april.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons