Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sex tonåringar häktade efter mord i Fisksätra

Sex tonåringar har häktats misstänkta för inblandning i mordet på en man i 20-årsåldern i Fisksätra, i Nacka öster om Stockholm, i onsdags kväll. Tre av dem är misstänkta för mord, tre för grov misshandel.
Brott • Publicerad 13 februari 2022
Polis på plats i Fisksätra i onsdags.
Polis på plats i Fisksätra i onsdags.Foto: Sören Andersson/TT

– De flesta av de häktade är unga män i tonåren. En av dem är över 18 år men ingen är över 20 år, säger kammaråklagare Helene Gestrin till TT.

Tre av tonåringarna häktas på sannolika skäl för mord. De tre andra häktas på sannolika skäl för grov misshandel.

Annons

Ytterligare en ung man släpptes fri men är fortsatt misstänkt för grov misshandel.

"Det rör sig om en tragisk händelse där vi tack vare ett mycket kvalitativt polisarbete och stor lokalkännedom kunde frihetsberöva ett antal personer i ett tidigt skede", säger Karin Berggren, lokalpolisområdeschef i Nacka, i ett pressmeddelande.

"Mycket av framgångarna beror på den platsbundna kompetens och initiativförmåga som lokalpolisen i Nacka bidraget med under insatsen", säger fortsätter hon.

Dödsskjutningen skedde i samband med ett större bråk i Fisksätra vid åttatiden i onsdags kväll. Sju personer greps i anslutning till bråket men en av dem har släppts. Ytterligare ett antal personer togs in för förhör. Under dagen genomfördes också ett antal husrannsakningar.

Enligt polisen var dödsoffret inte från Stockholmsområdet, medan alla misstänkta är hemmahörande i Fisksätra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons