Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sex års fängelse för kokainsmuggling

Brott • Publicerad 15 april 2022
Det var på julaftonsmorgonen förra året som mannen stannade i Tullverkets kontroll vid Lernacken efter att ha passerat över Öresundsbron i en vit skåpbil. Arkivbild.
Det var på julaftonsmorgonen förra året som mannen stannade i Tullverkets kontroll vid Lernacken efter att ha passerat över Öresundsbron i en vit skåpbil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 34-årig man stoppades vid Öresundsbron med elva kilo kokain i bilen. Nu döms han till sex år och tre månaders fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, skriver Sydsvenskan.

Det var på julaftonsmorgonen förra året som mannen stannade i Tullverkets kontroll vid Lernacken efter att ha passerat över Öresundsbron i en vit skåpbil. Han uppgav då för tulltjänstemännen att han var på väg till Stockholm för att hämta fisk, och sade att han inte hade någonting att deklarera.

Annons

Tulltjänstemännen fattade misstankar mot honom och en narkotikahund markerade att det fanns något i bilen. Med hjälp av en skanner hittades kokainet gömt i biltaket.

34-åringen uppger att han hade sagt ja till uppdragsgivaren om att köra marijuana, men menar att han inte visste att han transporterade stora mängder kokain.

Mannen kommer från ett land i Sydeuropa och ska även utvisas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons