Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sena biljettsläpp för höstlovets tågresor

SJ kan inte släppa biljetter för en del sträckor inför höstlovsveckan – eftersom Trafikverket inte har gett besked om planerade banarbeten.
Trafik • Publicerad 20 september 2023
Biljettsläppen inför höstlovet är försenade på grund av att Trafikverket inte har gett besked om banarbeten till SJ. Arkivbild.
Biljettsläppen inför höstlovet är försenade på grund av att Trafikverket inte har gett besked om banarbeten till SJ. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är planerat banarbete för sträckan Lund–Hässleholm den 28 till 29 oktober, helgen före höstlovet, och SJ:s biljetter som rör den sträckan är ännu inte tillgängliga.

– Det kommer att gå tåg. Vi kommer sälja biljetter. De är inte ute till försäljning ännu, eftersom vi väntar på besked från Trafikverket, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

Annons

När tågen leds om förändras restiden. Enligt Nord lägger SJ inte ut biljetter till försäljning innan bolaget vet vad omledningen innebär för resenärerna.

– Nu är det en månad till den helgen och vi har inte fått besked. Det är inte vi heller nöjda över. Vi vill att våra resenärer ska kunna köpa biljetter i god tid.

Både SJ och Trafikverket framhåller dock att höstlovet inte är någon stor reshelg, vilket enligt SJ betyder att det inte väntas något biljettstrul.

I fjol blev Trafikverket kraftigt försenade med julens tågplaner – vilket ledde till att SJ:s sajt kraschade när biljetterna väl släpptes i november.

Sena besked från Trafikverket har varit en följetong hela året, enligt Felicia Danielsson, presskommunikatör vid myndigheten. Hon framhåller dock att framförhållningen har förbättrats sedan i våras och ligger nu på cirka fyra veckor.

– Vi ger besked så fort vi är klara, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons