Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SD-kravet: Kristersson får inte röra a-kassan

Politik • Publicerad 13 september 2022
Mattias Karlsson (SD) har arbetat med Jimmie Åkesson sedan studietiden och är "chefsideolog" för partiet. Arkivbild.
Mattias Karlsson (SD) har arbetat med Jimmie Åkesson sedan studietiden och är "chefsideolog" för partiet. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

SD-toppen Mattias Karlsson kräver att Moderaterna lovar att inte sänka a-kassan om SD ska släppa fram en M-ledd regering, rapporterar HD och Sydsvenskan.

– Det är enormt viktigt för oss, säger han till tidningarna.

Annons

De fyra partierna till höger diskuterar i dagarna efter valet hur makten ska delas upp efter att alla röster är räknade. Ulf Kristerssons sida har majoriteten av mandaten och han väntas vara den som först kallas till talmannen. Men för att bli statsminister måste Moderatledaren ena partierna.

SD har vid flera tillfällen sagt att om partiet inte får ministerposter kommer det att kosta sakpolitiskt. Ett av kraven är att den högre nivån på a-kassan som S-regeringen införde under pandemin ligger kvar.

– Det har alltid varit vår uppfattning att politiken ska utgå från principen att man gör sin plikt och kräver sin rätt. Och blir man arbetslös utan egen förskyllan så ska man ha en rimlig möjlighet att ställa om. Man ska inte driva folk från hus och hem, säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons