Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SD-klistermärke ger gratis A-traktorbränsle

Politik • Publicerad 2 september 2022
Ett SD-klistermärke på A-traktorn i Ånge belönas med 200 kronor till bränsle. Arkivbild.
Ett SD-klistermärke på A-traktorn i Ånge belönas med 200 kronor till bränsle. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ungdomar i Ånge får bränsle för 200 kronor till sina A-traktorer av Sverigedemokraterna om de klistrar fast partiets symbol på bilen, rapportera P4 Västernorrland.

Stig Malmberg, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Ånge, var den som kom på idén med att låta ortens "epaungdomar" göra reklam för partiet. Och han tror inte att bränslet är det som lockar dem.

Annons

– Det är ju inte som så att man sätter på en blomma för att man får lite bensin, det är jag alldeles övertygad om. Utan det är ju mer deras åsikt som har styrt och får de då bensin på köpet är de jätteglada, säger Stig Malmberg till P4 Västernorrland.

Ungdomar som P4 pratat med säger dock att det inte är ett politiskt intresse som ligger bakom att SD:s logotyp sitter på fordonet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons