Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Scania miljardinvesterar i batterifabrik

Ekonomi • Publicerad 17 november 2020
Lastbilstillverkaren Scania investerar över en miljard kronor i en fabrik för batterimontering i Södertälje. Arkivbild.
Lastbilstillverkaren Scania investerar över en miljard kronor i en fabrik för batterimontering i Södertälje. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lastbilstillverkaren kommer att investera över en miljard kronor i en fabrik för batterimontering intill Scanias befintliga lokaler i Södertälje. Investeringen sträcker sig över en period på flera år, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bygget planeras starta nästa år och fabriken ska vara i full drift 2023.

Scania gör också en investering på 160 miljoner kronor i ett batterilaboratorium som beräknas vara i full drift under hösten nästa år. Laboratoriet byggs vid Scanias forsknings- och utvecklingscenter i Södertälje.

Annons

I batterifabriken som byggs intill Scanias chassimontering ska montering av batterimoduler och batteripack från celler från Northvolts fabrik i Skellefteå ske. Cirka 200 personer kommer att arbeta i fabriken varav merparten rekryteras internt, enligt bolaget.

Scania har tidigare gjort en investering på 10 miljoner euro i Northvolt.

Batterierna som ska monteras i den egna fabriken är tänkta att användas i Scanias ellastbilar och bussar. Scanias serieproduktion av elektriska lastbilar beräknas starta nästa år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons