Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Saudisk ambassadör på historiskt besök

Mellanöstern • Publicerad 26 september 2023
Ambassadören Nayef al-Sudairi håller presskonferens tillsammans med Palestinas utrikesminister Riyad al-Maliki.
Ambassadören Nayef al-Sudairi håller presskonferens tillsammans med Palestinas utrikesminister Riyad al-Maliki.Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

Saudiarabiens första ambassadör till Palestina har för första gången besökt det palestinska området. Ambassadören Nayef al-Sudairi är även generalkonsul i Jerusalem, och är placerad i Jordaniens huvudstad Amman.

Den nya officiella rollen kan ses som ett öppnande för ett närmande med Israel, men ännu är inte tiden kommen för en ambassad i Jerusalem.

Annons

– Förhoppningsvis kommer vi en dag att öppna en där, säger Nayef al-Sudairi i Ramallah.

Saudiarabien erkänner inte Israel men i fjol öppnade landet sitt luftrum även för israeliskt flyg, det efter ett besök av USA:s president Joe Biden.

Hans visit kommer samtidigt som Haim Katz, israelisk minister med ansvar för turism, är på ett lika historiskt besök i Saudiarabien. Det är första gången en israelisk minister är i landet för ett officiellt möte.

– Turismen är en bro mellan länder. Ett samarbete har potential att föra samman hjärtan och ge oss ett ekonomiskt uppsving, säger Katz, som under sitt tvådagarsbesök bland annat ska träffa sin saudiske kollega.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons