Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sanna Marin på besök under laddad Natodag

Politik • Publicerad 12 april 2022
I början av mars besökte statsminister Magdalena Andersson (S) sin finländska kollega Sanna Marin (S). Arkivbild.
I början av mars besökte statsminister Magdalena Andersson (S) sin finländska kollega Sanna Marin (S). Arkivbild.Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP/TT

Finlands statsminister Sanna Marin (S) besöker Stockholm under onsdagen. Hon och statsminister Magdalena Andersson (S) har en pressträff strax efter klockan 12.

Kriget i Ukraina, det försvars- och säkerhetspolitiska samarbetet mellan länderna och den försämrade säkerhetspolitiska situationen är givna samtalsämnen.

Annons

Men även ett eventuellt medlemskap i Nato är ett hett ämne i båda länderna.

Ett finländskt beslut om Nato kommer att fattas inom "veckor snarare än månader", säger Sanna Marin till den finländska tidningen Iltalehti.

Under onsdagen ska den finländska regeringen lämna en säkerhetspolitisk redogörelse till riksdagen. Den väntas vara en bred genomgång och lista både för och nackdelar med ett finländskt Natomedlemskap.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons