Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sänkt prognos för bilförsäljningen

Ekonomi • Publicerad 3 oktober 2022
Det går oväntat trögt för bilförsäljningen. Branschorganisationen Mobility Sweden sänker sin helårsprognos. Arkivbild
Det går oväntat trögt för bilförsäljningen. Branschorganisationen Mobility Sweden sänker sin helårsprognos. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Mobility Sweden sänker sin prognos för 2022. Antalet nyregistrerade bilar väntas nu stanna på 285 000 fordon, medan prognosen för lätta lastbilar sänks till 37 000.

Tidigare låg prognosen på 300 000 bilar och 40 000 lätta lastbilar.

Annons

Prognossänkningen görs samtidigt som Mobility Sweden redovisar en nedgång av antalet nyregistrerade bilar i september till 22 048, en minskning med 3 procent jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt branschorganisationen Mobility Sweden.

För årets första nio månader innebär det att det har registrerats 204 640 bilar, ned med 12 procent mot samma period 2021.

"De fortsatt stora störningarna i de globala leverantörskedjorna slår hårt mot fordonsindustrin", skriver Mobility Sweden i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons