Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sandvik klår rapportförväntningarna

Ekonomi • Publicerad 19 juli 2023
Verkstadskoncernen Sandvik släpper kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Johanna Norin/TT

Verkstadskoncernen Sandvik gjorde en justerad rörelsevinst på 6,1 miljarder kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4,8 miljarder kronor samma kvartal i fjol.

Aktieanalytikerna hade i snitt räknat med en justerad rörelsevinst på 5,9 miljarder kronor, enligt Bloombergs sammanställning. Men den högre vinsten fick inget genomslag på aktiekursen som föll med 1,5 procent på börsen.

Annons

Lönsamheten stärktes, bland annat som en följd av tidigare beslutade sparprogram med 870 färre heltidstjänster, med en justerad rörelsemarginal på 18,9 procent, upp från 17,7 procent ett år tidigare.

Sandviks orderingång ökade till 31 660 miljoner kronor, i jämförelse med 28 740 miljoner kronor motsvarande period förra året. Intäkterna under kvartalet steg med 19 procent till 32 243 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons