Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sämre än väntat för klädhandeln

Fler shoppade mode i butik och på nätet under januari i år, trots det är utvecklingen sämre än förväntat, enligt Svensk Handels stilindex.
Ekonomi • Publicerad 10 februari 2022
Försäljningen av skor i januari har minskat med nästan 50 procent sedan 2019. Arkivbild.
Försäljningen av skor i januari har minskat med nästan 50 procent sedan 2019. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klädförsäljningen ökade visserligen med 10,7 procent, jämfört med januari förra året. Men jämfört med 2019 har klädhandeln minskat med totalt 18 procent.

För skor var minskningen 23,7 procent jämfört med 2020 medan försäljningen minskade med hela 45,5 procent jämfört med 2019.

Annons

"Vintern är fortsatt tuff för många modehandlare. Utöver att restriktionerna legat som en våt filt över handeln har avsaknaden av rejält vinterväder i södra Sverige haft en negativ inverkan på framför allt försäljningen av skor", skriver Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Nu hoppas branschorganisationen på ett uppsving under våren.

"Pandemin har verkligen satt modehandeln på prov och kommande vår kommer att bli avgörande för många företag inom branschen" skriver Mats Hedenström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons