Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sällsynt tigerfamilj ger hopp i Thailand

En tigermamma med tre ungar har fastnat på bild i en kamerafälla i västra Thailand. Den sällsynta bilden ger hopp för tigerstammen i landet.
Thailand • Publicerad 7 mars 2023
En tigermamma med tre ungar i västra Thailand har fångats på bild.
En tigermamma med tre ungar i västra Thailand har fångats på bild.Foto: WWF/Thailands nationalparksmyndighet/TT

Tigerhonan stryker omkring i den fuktiga regnskogen, tätt följd av sina tre välskapta ungar. Katterna passerar den dolda kameran, innan de försvinner tillbaka in i snårskogens mörker.

Bilden är tagen i det skyddade regnskogsområdet som sträcker sig från västra Thailand in i Myanmar. Regionen är en av två i Thailand där det fortfarande finns vilda tigrar kvar, enligt Världsnaturfonden WWF.

Annons

"Med endast 148–149 vilda tigrar totalt i Thailand, är en tigerobservation sällsynt och ännu sällsyntare är det att se en tigerhona med tre välutvecklade ungar", skriver WWF.

"Jag har sett många bilder på tigrar från kamerafällor, men den här står ut. Den är vacker", säger Rungnapa Phoonjampa, organisationens chef i Thailand.

Ännu en bild från en kamerafälla visar en annan tigerhona som vandrat från ett område in i ett nytt. Det ger hopp om fler ungar och att landets tigerstam sakta återhämtar sig.

Tigerbilderna, som togs för några månader sedan, visar att Thailands ansträngningar att rädda tigerstammen från att dö ut lönar sig, enligt WWF. Populationen anses stabil, men är fortfarande mycket liten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons