Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sålde svartkontrakt för miljoner – två döms

Brott • Publicerad 12 maj 2022
Två kvinnor döms för att ha förmedlat svartkontrakt i Stockholmsområdet. Arkivbild.
Två kvinnor döms för att ha förmedlat svartkontrakt i Stockholmsområdet. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Två personer döms till fängelse för att ha sålt svartkontrakt i Stockholms innerstad, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Fallet har beskrivits som det största någonsin kopplat till försäljning av svarta hyreskontrakt och över 130 personer har förhörts under utredningen. Totalt 15 personer stod åtalade men ingen av de som sålt sina egna lägenheter döms.

Annons

I stället är det de som har förmedlat lägenheterna som döms, en kvinna i 50-årsåldern och hennes dotter i 30-årsåldern. Mamman döms till fängelse i ett år och sex månader och dottern i ett år och sju månader. Enligt tingsrätten har de två tjänat miljontals kronor och förmedlat nära 40 svartkontrakt. Ett hyreskontrakt i Stockholms innerstad kunde enligt SVT kosta två miljoner kronor. Kvinnorna krävs på sex miljoner kronor i skatt, ett beslut som de har överklagat.

Mamman och dottern förnekar brott och menar att de bara gett råd till bostadssökande om hur man får lägenhetsbyten att gå igenom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons