Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Säkerhetsbrister hos flera byggarbetsplatser

Arbete • Publicerad 2 maj 2023
Flera byggarbetsplatser uppvisade brister i säkerhetsarbetet. Arkivbild.
Flera byggarbetsplatser uppvisade brister i säkerhetsarbetet. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

På 18 olika byggarbetsplatser på Öland, Gotland och i Kalmar stoppades arbetet efter att brister upptäckts i säkerhetsarbetet. Det handlar då om allvarliga brister i fallskydden vilket upptäcktes i samband med oanmälda besök av av Arbetsmiljöverket och Polismyndigheten, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

"Vi ser tyvärr för många byggnadsarbetare som jobbar på hög höjd utan, eller med bristfälligt, fallskydd. En del byggen saknade helt skydd medan andra hade satt upp ett skydd på bara ena sidan av huset, trots att det är lika stor risk att ramla ner och skada sig från den andra sidan", säger Helen Magnusson, enhetschef på Arbetsmiljöverkets avdelning för myndighetsgemensam kontroll.

Annons

Totalt granskades ett 60-tal arbetsplatser, vid elva byggarbetsplatser på Öland och i Kalmar stoppades arbetet medan detsamma skedde i sju fall på Gotland.

Ett flertal företag riskerar nu att få betala sanktionsavgifter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons