Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

S:t Petersburg inför fler restriktioner

Ryssland • Publicerad 8 juli 2021
Det traditionella årliga studentfirandet i S:t Petersburg ställdes aldrig in, trots ökad smitta.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Från och med den 13 juli kommer nya restriktioner att införas i S:t Petersburg i Ryssland. Det högsta tillåtna antalet besökare på tillställningar får inte överstiga 75 personer.

Undantaget är biografer, teatrar och konsertlokaler där det maximala antalet besökare inte får överstiga 1 500 personer, och maximalt 50 procent av vad lokalen rymmer.

Annons

På idrottsevenemang är inga besökare tillåtna. Andra restriktioner är förlängda fram till den 16 augusti, enligt lokala myndigheter.

För fjärde dagen i rad har Ryssland registrerat fler än 700 nya döda i coronasmittan per dag – vilket är det högsta antalet sedan pandemin började. Det är i Moskva och S:t Petersburg som smittan ökar som mest.

Sju EM-matcher i fotboll spelades i S:t Petersburg, däribland en kvartsfinal den 2 juli, där tusentals supportrar samlades på utomhusarenorna.

Trots den ökande smittspridningen i S:t Petersburg tillät myndigheterna också det traditionella årliga studentfirandet i slutet av juni då studenterna samlas på Palatstorget mitt i stan. Det tillåtna antalet besökare var 45 000 personer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons