Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

S-ledamot lämnar – med i brottsutredning

Socialdemokraternas riksdagsledamot Dag Larsson lämnar sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är en brottsutredning.
Politik • Publicerad 3 juni 2022
Riksdagsledamoten Dag Larsson (S). Arkivbild.
Riksdagsledamoten Dag Larsson (S). Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Jag har figurerat i en förundersökning. Jag har inte gjort något olagligt och det finns inga brottsmisstankar riktade mot mig. Jag bedömer dock att det här skadar förtroendet för mig som politisk företrädare", säger Dag Larsson i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna (S) i Stockholmsregionen.

"Av respekt för det uppdrag jag har som folkvald väljer jag att avgå från alla mina uppdrag omedelbart. Jag står inte heller till förfogande som kandidat i höstens val."

Annons

Catharina Piazzolla, kommunsekreterare för S i Stockholm, bekräftar för TT.

– Ja, det stämmer. Jag har pratat med honom, och han har både gett mig sin avsägelse och berättat det som står i pressmeddelandet.

Varken Piazzolla eller presskontakten Simon Andersson kan svara på vad utredningen handlar om.

– Jag har ingen mer information, säger Andersson.

Men enligt Aftonbladet förekommer Larsson – utan att vara misstänkt – i polisens utredning av en massagesalong som fungerat som förtäckt bordell på Östermalm i Stockholm.

En chatt på Instagram i utredningens sidomaterial kopplas till politikern. När Aftonbladet konfronterade Larsson i riksdagen nyligen förklarade han sig med att han troligen blivit utsatt för ett dataintrång.

– Jag tror att någon har nyttjat mitt konto till att ha kontakt med någon person, det är vad jag tror, säger Larsson till tidningen.

TT har sökt Dag Larsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons