Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

S kräver öppna dörrar för beslut om Almroth

Socialdemokraterna vill att skälen till att hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroths avgång ska redovisas offentligt.
Partiet tänker kräva öppna dörrar under hela regionstyrelsens sammanträde under onsdagen.
Blekinge • Publicerad 4 juni 2019 • Uppdaterad 5 juni 2019
Regionrådet Christina Mattisson (S) vill se öppna dörrar när beslutet tas om hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroths tjänst.
Regionrådet Christina Mattisson (S) vill se öppna dörrar när beslutet tas om hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroths tjänst.Foto: Staffan Lindbom

Personalärenden brukar inte dras och tas öppet i regionstyrelsen. Men den här gången vill Socialdemokraterna att så sker.

Under onsdagen ska Alliansens uppgörelse med hälso- och sjukvårdsdirektör Lars Almroth om att sluta läggas fram för beslut.

Annons

– Det här ärendet kan inte avgöras bakom stängda dörrar. Det leder bara till ännu mer spekulationer och ännu mer kaos, och vore förödande också för den tystnadskultur som många nu berättar om, säger oppositionsrådet Christina Mattisson (S) i ett pressmeddelande.

Större delen av regionstyrelsens sammanträde 5 juni är öppet för allmänhet och media.

Socialdemokraterna meddelar att partiet kommer att begära öppna dörrar för hela mötet.

– I morgon ska allianspartierna redovisa sina skäl till varför de vill tvinga sjukvårdsdirektören att lämna sitt uppdrag. Det måste de kunna göra öppet och inte bara inför ett antal politiker, säger Christina Mattisson.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons