Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Indonesien: Lavrov besökte sjukhus två gånger

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har två gånger förts till sjukhus efter sin ankomst till G20-mötet på Bali, uppger en indonesisk tjänsteman.
Ryssland förnekar dock att Lavrov lagts in på sjukhus.
Indonesien • Publicerad 14 november 2022
Sergej Lavrov anländer till Bali på söndagen.
Sergej Lavrov anländer till Bali på söndagen.Foto: Sonny Tumbelaka/AP/TT
Sanglah-sjukhuset i Denpasar, där Lavrov uppges ha fått sitt hälsotillstånd kontrollerat.
Sanglah-sjukhuset i Denpasar, där Lavrov uppges ha fått sitt hälsotillstånd kontrollerat.Foto: AP/TT

Den ryske utrikesministern är "vid god hälsa" efter två hälsokontroller på ett sjukhus på Bali, uppger en tjänsteman inom Indonesiens hälsodepartement. Enligt tjänstemannen ska Lavrov ha förts till sjukhuset två dagar i rad efter att ha anlänt till Bali för G20-mötet – "bara för att få sin hälsa kontrollerad", skriver AFP.

"I högsta grad fejk"

Uttalandet från hälsodepartementet kommer efter att Rysslands utrikesdepartement kallat uppgifterna om Lavrovs svajiga hälsotillstånd för "i högsta grad fejk".

Annons

Ryska UD tillbakavisade snabbt de första uppgifterna om sjukhusvistelsen, rapporterar bland annat ryska statliga Tass, genom talespersonen Maria Zacharova. I ett videoklipp som Zacharova publicerat på meddelandetjänsten Telegram ses Lavrov sittandes i shorts och t-shirt på en terrass.

– De har skrivit i tio år att vår president har insjuknat. Det är ett politiskt spel som inte är nytt, säger Lavrov i klippet.

Hjärtproblem enligt källor

Zacharova kommenterar dock inte huruvida Lavrov fått någon typ av behandling eller ej. Enligt indonesiska källor ska utrikesministern ha besökt Sanglah-sjukhuset i provinshuvudstaden Denpasar på grund av hjärtproblem, rapporterar AP. Denpasar ligger runt 40 minuters bilfärd från semesterorten Nusa Dua, där G20-mötet hålls.

Utrikesminister Sergej Lavrov representerar Ryssland under G20-mötet på Bali, som pågår under tisdagen och onsdagen, efter att president Vladimir Putin i förra veckan meddelat att han inte kommer. Toppledarna väntas bland annat diskutera följdverkningarna av Rysslands invasion av Ukraina.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons