Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryssland: "Förändringar" väntas i militären

Ryssland • Publicerad 17 januari 2023
Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu. Bilden kommer från det ryska försvarsdepartementets presservice.Foto: Ryska försvarsdepartementet/AP/TT

Ryssland kommer att göra "stora förändringar" inom landets väpnade styrkor och den militära strukturen från 2023 till 2026, uppger försvarsdepartementet.

Beskedet kommer efter månader av bakslag i Ukraina.

Annons

Förutom administrativa reformer är planen att stridskapaciteten till sjöss, i luften och inom de strategiska robotstyrkorna ska stärkas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Bara genom att stärka de viktigaste strukturella komponenterna i de väpnade styrkorna är det möjligt att garantera statens militära säkerhet och skydda nya enheter och kritiska anläggningar i den ryska federationen, säger Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu.

Enligt Kremls talesperson Dmitrij Peskov är förändringarna nödvändiga på grund av vad han kallar "proxykriget", som enligt honom förs i Ukraina av väst som skickar vapen till landet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons