Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ryskt fartyg ska lossas i Helsingborg

Ukrainakriget • Publicerad 1 april 2022
En last med bananer från Ecuador kommer med ett ryskt fartyg till Helsingborg under lördagen. Arkivbild.
En last med bananer från Ecuador kommer med ett ryskt fartyg till Helsingborg under lördagen. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

När ett ryskt fartyg kommer till Helsingborgs hamn med bananer under lördagen kommer det att lossas, trots Hamnarbetarförbundets blockad. Planen är att personal som tillhör Transportarbetareförbundet ska göra jobbet, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Även Transport har varslat om blockad av ryska fartyg, men inte förrän den 1 maj. Extrapersonal kommer inte att tas in, arbetet ska utföras av ordinarie personal, understryker hamnens vd Bart Steijaert. Finns det inte tillräckligt med personal under lördagen skjuts lossningen upp till måndagen.

Annons

Hamnarbetarförbundets representant Rolf Lycktoft är kritisk till planerna.

– Vi kommer inte att ställa oss på kajen och brotta ner någon. Men man har ett moraliskt ansvar som person, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons