Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rysk skolskytt tros ha psykisk problematik

Ryssland • Publicerad 12 maj 2021
Polisen undersöker skolan där massmorden ägde rum.
Polisen undersöker skolan där massmorden ägde rum.Foto: Dmitri Lovetsky/ AP/ TT

Fem skolelever och tre vuxna som skadades i skolattacken i ryska Kazan ska flygas till Moskva för vidare vård. Sammanlagt nio personer dödades, sju av dem barn, och ett tjugotal personer skadades i skott- och sprängdådet.

– Överlevarna kommer att skickas till landets bästa sjukhus, säger Rustam Minnichanov, regionpresident i delrepubliken Tatarstan där Kazan ligger, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Annons

Den misstänkte massmördaren, en 19-årig man som nyligen blivit avstängd från en yrkeshögskola, ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Enligt Rysslands mäktiga utredningsmyndighet Sledkom har mannen haft psykisk problematik tidigare.

"Hans familj har märkt att han varit arg och tappat humöret oftare sedan i början av året", säger Sledkoms talesperson Svetlana Petrenko enligt Interfax.

Utredningsmyndigheten ska även undersöka skolans lokaler för att se om säkerhetsåtgärderna når upp till alla krav.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons