Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rysk robotattack mot Odessas hamn

Spannmålsförråd i den ukrainska hamnstaden Odessa träffades under natten av ryska robotar, enligt uppgifter från ukrainsk militär på Telegram.
Ukraina • Publicerad 25 september 2023
Ett fartyg med spannmål lämnar Odessas hamn tidigare i sommar. Ryssland har sedan man lämnat spannmålsavtalet i juli riktat allt fler attacker mot Odessa.
Ett fartyg med spannmål lämnar Odessas hamn tidigare i sommar. Ryssland har sedan man lämnat spannmålsavtalet i juli riktat allt fler attacker mot Odessa.Foto: Ukrainas infrastrukturdepartement via AP/TT

I robotattacken ska även en brand ha brutit ut i ett höghus, enligt stadens guvernör Oleh Kiper. Branden kunde dock släckas snabbt.

En civilperson vårdas för splitterskador efter attacken, skriver Kiper på Telegram.

Annons

I juli drog sig Ryssland ur ett avtal som Turkiet förhandlat fram tillsammans med FN för export av spannmål från Ukraina. Sedan dess har Ryssland kontinuerligt utfört attacker specifikt riktade mot ukrainska spannmålslager.

"Ryssarna inser att hamninfrastrukturen är en prioritet för vår region, och att den därför har ett gediget skydd. Därför var den attack som inträffade i kväll också såväl massiv som koordinerad," skriver Natalija Gumenjuk, talesperson för Ukrainas södra militärkommando, på Telegram.

Enligt Ukraina sköts 19 ryska drönare och 11 kryssningsrobotar ned under nattens attack.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons