Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ryanair-anställda redo för strejk

Ekonomi • Publicerad 13 juni 2022
Ryanairs anställda i Spanien är nu beredda att gå ut i strejk efter att förhandlingarna brutit samman. Bilden från en tidigare strejk för fyra år sedan. Arkivbild.
Ryanairs anställda i Spanien är nu beredda att gå ut i strejk efter att förhandlingarna brutit samman. Bilden från en tidigare strejk för fyra år sedan. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

SAS är inte det enda flygbolaget med strejkhot hängande över sig. Lågprisbolaget Ryanairs spanska kabinmedarbetare har meddelat att man går ut i strejk med start den 24 juni efter att förhandlingarna brutit samman med arbetsgivaren.

Totalt handlar det om omkring 1 400 anställda i Spanien men de två berörda fackförbunden försöker samtidigt att koordinera protester med andra förbund i bland annat Frankrike, Italien och Portugal.

Strejkdatum är initialt satta från den 24 juni till och med den 2 juli.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons