Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Omikron påverkar inte bokningarna på Skistar

Skistar rapporterar ett rekordhögt bokningsläge. Enligt bolagets vd Stefan Sjöstrand har den ökade smittspridningen knappt lett till några avbokningar:
Ekonomi • Publicerad 20 december 2021
Skistar har presenterat delårssiffror. Arkivbild.
Skistar har presenterat delårssiffror. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Skistar har redan öppnat flera av skidanläggningarna och tar emot gäster i fjällstugor och på den nya hotellsatsningen "Skistar lodge".

Snökanonerna har gått på högvarv för att kunna tidigarelägga säsongen.

Annons

Både hotellsatsningens utgifter innan säsongen kommit i gång och snöproduktionen har tyngt förlustsidan i det senaste kvartalet.

Ökad förlust

Skistar redovisar en förlust före skatt på 346 miljoner kronor för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår (september–november). Det kan jämföras med förlusten på 307 miljoner kronor motsvarande period året före.

Nettoomsättningen ökade samtidigt med en procent till 155 miljoner kronor jämfört med föregående år.

Bokningsläget hela kommande säsongen ser bra ut, säger vd Stefan Sjöstrand. Han jämför med "rekordåret" 2018/2019. Skistar ser en trend där gästerna bokar boende tidigare, men också att de oftare bokar ett "paket" med till exempel boende, liftkort, skidhyrning och skidlärare.

Satsar på Hammarbybacken

Skistar har satsat mycket på sommarsäsongen det senaste året.

Det som tidigare har varit lågsäsong ska bli intäktsperioder. I somras byggde företaget ut sommaraktiviteter på anläggningarna i Trysil i Norge och Sälen i Sverige.

Nu bygger de ut det konceptet i Hammarbybacken i Stockholm.

– Vi har ingått ett femtonårigt avtal med Stockholms stad och kommer investera i olika typer av aktiviteter. Det känns jättespännande att öppna upp Skistar Hammarbybacken som "året runt".

– Det gäller till exempel utbyggnad av cykelleder, men också zip-line, höghöjdsbanor och andra aktiviteter för stockholmarna, säger Stefan Sjöstrand.

I Åre planerar Skistar bygget av två nya skidliftar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons