Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rivian varnar för produktionsproblem

Elbilstillverkaren Rivians aktie faller kraftigt i förhandeln efter första kvartalsrapporten.
Ekonomi • Publicerad 17 december 2021
Rivians el-suv R1T all-electric truck på Times square vid börsnoteringen. Arkivbild.
Rivians el-suv R1T all-electric truck på Times square vid börsnoteringen. Arkivbild.Foto: Ann-Sophie Fjello-Jensen/AP/TT

Den haussade elbilstillverkaren som nyligen börsnoterades varnar för att problem i leveranskedjorna kan leda till att de inte når produktionsmålet för året.

Företaget väntar sig att missa målet om 1 200 färdiga bilar med "några hundra fordon".

Annons

Aktien föll nästan tio procent i förhandeln på fredagen.

Företaget meddelar också att de ska bygga sin andra fabrik i USA, skriver Automotive News.

Fabriken utanför Atlanta blir den andra i USA och ska öppna under 2024, enligt bolaget. Så småningom ska 400 000 elbilar om året rulla ut från bandet.

Rivian har hittills levererat relativt få bilar, men har fått in hundratusentals förhandsbeställningar. Bland storägarna bakom Rivian finns i första hand e-handelsjätten Amazon men även biltillverkaren Ford Motor.

Rivians aktie har stigit kraftigt på börsen sedan den noterades i mitten av november. Bolaget värderas till nästan 93 miljarder dollar, motsvarande drygt 840 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons