Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ringhals 4 snart redo efter långt stopp

Ekonomi • Publicerad 9 mars 2023
Reaktor 4 vid kärnkraftverket i Ringhals är lagad och redo igen den 23 mars, enligt verkets ledning. Arkivbild.
Reaktor 4 vid kärnkraftverket i Ringhals är lagad och redo igen den 23 mars, enligt verkets ledning. Arkivbild.Foto: Annika Örnborg/Ringhals

Reaktor 4 vid kärnkraftverket i Ringhals kommer att vara i gång igen den 23 mars, enligt ett marknadsmeddelande. Reparationen är klar men återstarten väntas ta lite längre tid än tidigare aviserat.

– Reparationen av tryckbehållaren är klar, säger Anna Collin, presschef på Ringhals, till TT.

Annons

Hon tillägger att återstarten till full produktion beräknas ta några dygn ytterligare jämfört med det datum som senast har angetts, vilket var den 19 mars.

Reaktor 4 har stått stilla sedan i augusti förra året och återstarten har skjutits upp flera gånger på grund av att reparationsarbetena av den skadade tryckbehållaren varit mer komplicerade och tidskrävande än vad som först antogs skulle vara fallet. Stoppet har inneburit ett avbräck i den svenska elproduktionen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons