Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ringde fel – gav felaktigt dödsbud

Sjukvård • Publicerad 1 februari 2021
Ett felaktigt dödsbud till en nära anhörig har fått ett vårdboende i Helsingborg att anmäla händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Ett felaktigt dödsbud till en nära anhörig har fått ett vårdboende i Helsingborg att anmäla händelsen till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Personal vid ett vårdboende i Helsingborg ringde upp och berättade för en person att hans mamma hade gått bort. När sonen började ställa frågor om hur det gått till sade den anställde plötsligt att hon ringt fel och lade på luren. Dödsbeskedet var felaktigt – det var inte mannens mamma som hade avlidit.

Nu har händelsen anmälts enligt Lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Annons

Sonen ringde senare tillbaka och personen vad då mycket ångerfull och bad om ursäkt. Enligt anmälan har händelsen lett till emotionellt lidande för den anhörige.

Vårdboendets enhetschef uppger för SVT att händelsen utreds och att boendet ser över sina rutiner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons