Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Restriktioner för inresor från Kina förbereds

Coronaviruset • Publicerad 2 januari 2023
"Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige", säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande. Arkivbild.
"Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige", säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige förbereder sig för att kunna införa reserestriktioner för inresor från Kina till Sverige, uppger Regeringskansliet i ett pressmeddelande. En restriktion som kan tillkomma är att resenärerna måste kunna uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa.

"Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige samt komma med förslag på åtgärder, inklusive eventuella inreserestriktioner", säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i pressmeddelandet.

Annons

Frågan har lyfts eftersom Kina avskaffat hinder för utresor samtidigt som det sker en omfattande smittspridning i landet.

I egenskap av EU-ordförandeland har Sverige även kallat till möte i IPCR, rådets krishanteringsmekanism, den 4 januari för att diskutera en gemensam linje.

Flera länder har redan infört krav av testning för resenärer från Kina, däribland: Storbritannien, Frankrike, Israel, USA, Spanien, Italien, Japan, Indien, Taiwan och Sydkorea. Från och med den 5 januari införs liknande krav även i Australien och Kanada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons