Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ressuget ökar när restriktionerna ryker

När det står klart att restriktionerna lyfts helt och hållet strömmar kunder tillbaka till resebolagen.
Bokningstrycket börjar närma sig nivåerna före pandemin.
Resor • Publicerad 14 september 2021
När Sverige lyfter på restriktioner ökar antalet bokade resor snabbt, framför allt till Kanarieöarna. Här svallar vågor på Fuerteventura. Arkivbild.Foto: Mindaugas Kulbis/AP/TT
En skylt som informerar om covidanpassningar på Arlanda flygplats. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Flera av de största resebolagen i landet rapporterar ett uppsving under den senaste veckan, sedan myndigheternas besked om en återgång till något mer normalt.

– Vi har haft en ökning med mer än det dubbla, säger Apollos kommunikationschef Sandra Miller Kinge.

Annons

"Förra veckans positiva besked har satt rejäl fart på bokningarna hos oss och vi kan konstatera att vi är tillbaka på samma nivåer för vinterresor inom Europa som innan pandemin", meddelar Tuis kommunikationschef Adam Györki i ett pressutskick.

Hos STS Alpresor är det nästan slutsålt inför sportloven i februari och bolaget har satt in ytterligare flygresor till dess.

"Vet vad som gäller"

Av bolagens egna topplistor att döma drömmer en stor del av alla ressugna svenskar om charterresor till Kanarieöarna.

– Det är jättepopulärt. Många vill resa till trygga destinationer som de är vana vid och där man vet vad som gäller, säger Sandra Miller Kinge hos Apollo.

För långväga resmål utanför Europa är situationen ännu en annan. På många håll gäller ännu strikta regler, eller så avråder svenska utrikesdepartementet fortsatt från resor dit.

Thailand, en annars populär vinterdestination, är svårbedömt i dagsläge liksom USA, där det ännu råder stora begränsningar för vilka som får komma in.

Tror på snar återgång

Bokningstrenden började gå i positiv riktning i takt med att en allt större del av befolkningen vaccinerats.

"Vi tror att bokningstakten kommer öka kraftigt den närmaste månaden och vi hoppas att vi kan återgå till normala volymer redan denna vinter", meddelar STS Alpresors marknadschef Hanna Bernvid i ett pressutskick.

– Vi är en bit ifrån normalnivå då utbudet inte har kommit tillbaka till samma nivå. Men det känns som att folk tolkar beskeden som en signal om att våga gå tillbaka lite mer till det vanliga, säger Apollos Sandra Miller Kinge.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons