Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rekordlång pytonorm fångad i Florida

USA • Publicerad 10 oktober 2020
Burmesisk pytonorm är en främmande art som oroar myndigheterna i Florida. Nu har ett rekordlångt exemplar fångats (dock inte detta). Arkivbild.
Burmesisk pytonorm är en främmande art som oroar myndigheterna i Florida. Nu har ett rekordlångt exemplar fångats (dock inte detta). Arkivbild.Foto: Joe Cavaretta/AP/TT

Med en 5,7 meter lång pytonorm i byte gjorde två jägare i Florida i USA en stark insats i kampen mot en av de värsta invasiva arterna som finns. Besten fångades sex mil väster om Miami och vägde in på 47 kilo, enligt delstatens kommission för fiske- och djurskydd.

"Det är ett nytt rekord!" konstaterar myndigheten i ett uttalande. "Avlägsnandet av den här ormhonan är en seger för vårt inhemska naturliv och livsmiljöerna."

Annons

Det förra rekordet från 2013 löd på 5,68 meter.

Burmesisk pytonorm är en främmande art som troligen fördes till Florida som exotiskt husdjur. Sedan har ormen kommit ut i våtmarksområdet Everglades som dominerar södra Florida. Där har arten inga naturliga fiender och lever på allt från tvättbjörnar till alligatorer.

Jägare får betalt av myndigheten för att fånga och döda burmesisk pytonorm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons