Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svenskt rekordbeslag av metamfetamin

Brott • Publicerad 2 februari 2021
Den svenska polisen har beslagtagit 15 kilo metaamfetamin. Bilden är från ett tillslag i USA. Arkivbild.
Den svenska polisen har beslagtagit 15 kilo metaamfetamin. Bilden är från ett tillslag i USA. Arkivbild.Foto: Tulare County Sheriff's Office/AP/TT

Polisen har beslagtagit 15 kilo av den mycket beroendeframkallande drogen metamfetamin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Rekordbeslaget upptäcktes i en bil i södra Stockholm i mitten av december.

Annons

– Metaamfetamin är väldigt ovanligt i större mängder i Sverige. Den största mängden som jag känner till sedan tidigare som polisen har tagit är två kilo, säger Christer Nilsson, chef för utredningsenheten vid polisens nationella operativa avdelning (Noa), till radion.

Fem personer sitter häktade och det kan bli fler gripanden, enligt Christer Nilsson.

Metaamfetamin är mycket starkare än vanligt amfetamin och i bland annat USA har drogen spridit sig och fört med sig en våg av svårt missbruk. Det svenska rekordbeslaget är därför mycket oroande, enligt polisen.

– Det är med stor oro man kan se om det här fått fäste i Sverige, det är en farlig drog, säger Christer Nilsson till Ekot.

Vid tillslaget fann polisen även kokain och över 30 000 tabletter ecstasy.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons