Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Region Uppsala: "Helt rätt beslut"

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Uppsala, drar en lättnadens suck över dagens besked.
Politik • Publicerad 8 oktober 2020
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Uppsala. Arkivbild
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Uppsala. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Mikael Köhler säger till TT att allt annat än dagens besked hade varit "oerhört dålig tajming":

– Som privatperson blir jag ledsen, för jag skulle gärna gå på en Siriusmatch, men som hälso- och sjukvårdsdirektör är det helt rätt beslut med tanke på den mycket snabba ökningstakten vi har just nu.

Annons

– Det går brant uppåt och då måste vi bryta trenden. När det var som bäst kunde vi åka till Norge. Då var 1,1 procent av provsvaren positiva. Igår var det åtta procent och preliminära siffror visar på över tio procent.

TT: Folkhälsomyndigheten arbetar för möjligheten att kunna införa regionala eller lokala restriktioner, hur ser du på det?

– Det är just det vi vill ha. Det vore jättebra, för vi behöver ändå (i förlängningen) öppna upp, men om man kan införa hårdare regler där det finns ett absolut behov vore det mycket bra. Vi ser en kraftig ökning just nu och om den (smittan) kommer in bland de äldre kommer människor att dö i onödan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons