Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Region skickar brev till ovaccinerade

För att få fler att vaccinera sig mot covid-19 kommer Region Kalmar att skicka brev direkt adresserade till ovaccinerade.
Coronaviruset • Publicerad 14 september 2021
Region Kalmar kommer att skicka brev direkt till invånarna som inte har vaccinerat sig mot covid-19. Arkivbild.
Region Kalmar kommer att skicka brev direkt till invånarna som inte har vaccinerat sig mot covid-19. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Alla över 16 år som är folkbokförda i Kalmar län och som inte finns med i regionens vaccinationsregister, omkring 30 000 personer, kommer inom kort att få breven med information om hur man blir vaccinerad, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska erbjuda tider eller om vi bara ska erbjuda drop in, säger regionens vaccinationssamordnare Marie Ragnarsson till SVT.

Annons

Det har tidigare varit oklart huruvida regionerna skulle kunna använda sina egna vaccinationsregister för att ta kontakt med ovaccinerade invånare, men i slutet av förra veckan gav jurister på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) klartecken att uppgifterna kan användas i vaccinationskampanjen.

Grannregionen Kronoberg kommer i nuläget inte att utnyttja den möjligheten.

– Vi börjar nu med att använda data vi fick från Folkhälsomyndigheten där man snarare har utpekade bostadsområden där vi kommer att göra riktade utskick, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Kronoberg, till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons